پاسخ به سوال در مورد مسائل اعتقادی
سوال:
سلام علیکم
اینجانب از اعضای کادر فرهنگی یکی از خوابگاه های دانشگاه صنعتی امیرکبیر هستم. بخشی از کارهایی را که رئیس کادر به بنده سپرده اند را انجام نداده و نمی دهم. علت آن را هم شک در صحت این کارها و سپس تنبلی ناشی از عدم اعتقاد توحیدی و حضوری مناسب می دانم. ( مثلاً سحری دادن به آن ها که می خواهند روزه بگیرند که به نظرم تبعیض و عدم عدالت است یا بیدار کردن دانشجویان برای نماز صبح با توجه به داستان هایی در این موضوع درباره امام خمینی (ره) ) چند روز پیش لغزش شدیدی کردم و با توجه به تکرار معدود این لغزش قبل از این، به این نتیجه رسیدم که علت اصلی مشکلاتم نداشتن ملاک علاقه و حب و بغض صحیح است که آن را هم معلول عدم اثبات کامل عقلی توحید برای خودم و بعد از آن آگاهی ناقص نسبت به شرع اسلام می دانم.
بنابراین تصمیم گرفتم تا تکمیل اعتقادم ( با فراگرفتن منطق و فلسفه ) حداقل مسئولیت هایم را انجام دهم. و البته جداً معتقدم که عملکرد بدون اثبات کامل توحید و ...، می تواند به شدت زمینه ساز شبهه های اعتقادی بعدی باشد. مسلماً کادر برای اجرای مسئولیت ها به بنده فشار می آورند که البته به فرض صحت نظراتشان، حق هم دارند. لطف کنید نظرتان را در مورد تصمیم بنده و توصیه تان را در مورد استمرار یا کنارگذاشتن مسئولیتم به طور موقت بیان فرمایید.
پاسخ:
حجت الاسلام و المسلمین جاودان فرمودند: سلام علیکم و رحمة الله، هرچه شما در زمینه های فرهنگی اجتماعی کار کنید خوبست کار حساب شده و روشن – بنابراین شما تک تک کارهایی که مسئولیت آن به شما سپرده می شود بپرسید و تحقیق کنید و اگر روشن شد که درست است عمل کنید و کار را رها نکنید این اولاً و ثانیاً اینکه می خواهید اسلام و اعتقاداتتان را بشناسید بسیار خوب است حتماً دنبال کنید . این بنده برای کسانی امثال شما یک برنامه عرض می کنم و آن اینکه ابتدا دو کتاب در منظق کلاسیک بخوانند منطق کاربردی علی اصغر خندان – و منطق صوری یک جلدی دکتر محمدخوانساری سپس سی دی دروس آموزش عقاید استاد محمد تقی مصباح را گوش بدهید و با کتاب مقایسه کنید و بدقت مسائل آن را بررسی کنید و بعد از پایان سی دی درسی آموزشی فلسفه ایشان را تهیه کرده و آن را هم بدقت گوش بدهید مثل یک درس جدی درس را گوش بدهید و کتاب آن را مطالعه کنید با این دروس کمی در مسائل اعتقادی وارد شده اید یک دوره رساله هم لازم دارید البته مسائل مربوط به سن خودتان و اگر بتوانید یک رساله استفتائات هم مطالعه کنید بسیار خوبست . در هر صورت باید دائماً با یک عالم خبیر مشورت کنید و تنها به عقل و درک خودتان اکتفا نکنید زیرا عقل رشید عقلی است با مشورت عقل های دیگران را به عقل خودش ضمیمه می کند و مسئولیت هایتان را هم که در بالا عرض شد هرجا روشن بود عمل می کنید و در نقاط غیر روشن سوالی می کنید.