سلام علیکم ورحمه الله آیا آقای شیخ جعفرمجتهدی علیه الرحمه عالم بودند یا عارف بودند و کتبی که درمورد زندگانی ایشان موجوداست صحیح است؟
حجت الاسلام و المسلمین جاودان فرمودند:
سلام علیکم و رحمة الله و برکاته
آقای شیخ جعفر بر اساس آنچه من میدانم و از کسانی که در کربلا ایشان را می شناخته اند و دیده بودند شنیده ام تعمیر کننده کفش بوده و درسی نخوانده بوده است.بیداری شب زیادی داشته و بذل و بخشش زیاد می کرده است بهمین دلیل به کمالات و کشفیاتی رسیده بوده است . البته ایشان نه استاد بوده است نه عارف کامل بنابراین نمی توانسته اند عنوان استاد سیر و سلوک داشته باشند همانطور که مرحوم شیخ رجبعلی خیاط و مرحوم حاج اسماعیل دولابی رضوان الله علیهما نیز بهمین شکل مردان بسیار خوبی بوده اند و گاهی نیز چیزهایی پنهانی را می دیده و می فهمیده اند یا دعای مستجابی داشته اند اما نمی توانسته اند استاد سیر و سلوک باشند.
استاد اولاً بایستی مجتهد باشد چنانکه همه یا اغلب اساتید این فن مجتهد بوده اند حتی گاهی احتمال اعلمیت داشته اند.
ثانیاً باید به کمال رسیده باشد نه نیمه راه اینکه آدم از پنهان مردم یا از ضمیر آنها باخبر باشد چیزی نیست . پس این گونه چیزها دلیل اینکه کسی به کمال انسانی رسیده است نیست در نتیجه این آقایان مردان خوبی بوده اند که آدم می تواند از نفس و خوبی های عملی و اخلاقی آنها استفاده کند اما نمی تواند راه و رسم سلوک و زندگی را از آنها بگیرد. کتاب هایی که در مورد شیخ جعفر نوشته شده من کمی خوانده ام . اینگونه کرامات دلالت بر اینکه صاحب آن انسان کامل است ندارد. آدم ریاضت کشیده مسلمان یا نامسلمان می تواند کارهایی که از نظر ما عجیب و غریب است انجام بدهد والسلام.
در این زمینه به رسالۀ لب اللباب مراجعه کنید.